lørdag 30. juni 2012

Min første Mariusgenser

Da har endelig jeg fått strikket en Mariusgenser også! Dvs jeg strikket den i februar, men festet tråder og monterte den nå.... Det hastet jo ikke for den skal jo ikke brukes før til høsten/vinteren uansett. Men da er iallefall den morsomste delen av neste sesongs garderobe unnagjort. Ja til eldstejenta. Minstejenta satser jeg på at kan arve fjorårsgarderoben til eldstejenta. Lillebror må nok få litt nytt etterhvert han også.

Det ble en rundfellingsmarius, fra boka Norsk småstrikk i str 4 år. Tviler på at jeg noen gang kommer til å strikke en Marius i originalfarger, den liker jeg ikke! Kan huske at jeg som barn hadde en bok med bilder som illustrasjon og at jeg syntes han ene hadde så stygg genser. Det var Mariusgenser det... Men jeg digger alle mulige fargevarianter som blir laget utenom det, og skulle ønske jeg kunne ha laget mange av dem selv. Men det blir kanskje litt overdrevet!

Eldstejenta smilte fra øre til øre da hun så den ferdige genseren, men det var minstejenta som prøvde den på!

Str 4 år ble litt stort til en toåring ja, heldigvis.

Genseren er strikket i Smart, og jeg husker ikke hvor mye garn som gikk med, bare at jeg overrasket ble sittende igjen med et par nøster for mye. Da har jeg antakeligvis kjøpt et nøste ekstra for å være sikker på å ha nok i rett innfarging.


4 kommentarer:

 1. Herlig genser i knallfin fargekombo :O)

  SvarSlett
 2. Den ble kjempefin! Ble hun misunnelig på storesøsters genser?
  Jeg elsker Mariusmønsteret - også i tradisjonelle farger.

  SvarSlett
 3. Flott genser på søt modell. Liker Marius i alle fasonger og farger. Fortsatt god sommer!

  SvarSlett
 4. Så nydelige farger du valgte!
  Kjempeflott genser!

  SvarSlett