søndag 8. april 2012

Stilig lue, men....

Jeg tenkte jeg skulle være litt i forkant og strikke en lue i en størrelse større til mini så den var klar når han trengte den. Babyull var smart tenkte jeg også, kanskje ikke like varmt som alpakka. Fant oppskriften jeg brukte for ca 4 år siden da jeg strikket den lua han bruker nå og strikket i vei. Mente jeg strikket den gamle i str 1-3 måneder og uansett burde jo da 6-9 måneder bli mest aktuell av de størrelsene som var tilgjengelig. Syntes det ble smått og rart og målte og telte og hadde lagt opp masker til den minste størrelsen i tillegg til at pinnestørrelsen ble for liten. Rakk opp og startet på nytt med et mer riktig maskeantall og større pinner.


Tja, lua ble nå mindre enn den gamle. Den er brukt på tre babyer og har kanskje blitt litt "slaskete", men jeg synes nå og den nye lua ble litt liten. Han var ikke så stor i hodet da han ble født denne minien min, så jeg tviler sterkt på at han har vokst seg ut av en str 6-9 måneder før han er 12 uker. Så helt hva som ble galt her vet jeg ikke men jeg føler meg litt ferdig med denne typen lue nå. Det var ikke noe gøy! Jeg brukte lang tid på den første luen, og det var greit da siden jeg var i startgropa med strikking. Men jeg brukte lang tid på denne også så jeg tror ikke denne måten å strikkke på passer meg helt.Har du tips til gode babyluer så vil jeg gjerne høre om det!

3 kommentarer:

 1. Jeg strikket også en slik lue til Mini :P 3 forsøk måtte til før den ble liten nok.. Så her endte 3 generasjoner med "Hjallis-lue" i vinter..

  Jeg brukte en ca 30år gammel oppskrift, fra ett blad jeg fant i strikketingene etter mora mi.
  Garnet oppskriften var for eksisterer ikke lenger, og jeg brukte garn jeg hadde, så kanskje ikke rart jeg strikket 3 luer :P

  SvarSlett
 2. hehe, skal ikke være lett! men ble fin jo! og fineste mini!

  SvarSlett
 3. Skjønner godt frustrasjonene din!!! Håper du finner en god lue du trives med snart!!
  Men uansett så er jo mini`n din nydelig da☺

  Klem.

  SvarSlett