lørdag 10. desember 2011

Julegaver!

Dette tror jeg blir fasiten på årets julegaver!

Jeg som skulle strikke en hals og et par votter eller vanter i julegaver i år endte opp med 12 gaver til slutt. Sånn kan det gå når en bil havner på verksted og man får beskjed om at det kommer til å koste maaaange tusen! Heldigvis så gikk det ikke så galt til slutt, men kostbart ble det allikevel så jeg fortsatte på strikkingen. Målet var å bruke garn fra lageret i hovedsak.


Til ei småstoresnupp på snart 6,5år strikket jeg et skjerf. Abyssal, i Drops baby alpaca silk. Garnet hadde jeg liggende. Det er nydelig mykt og jeg har mest lyst til å beholde det selv!


Til en liten gutt på snart 1,5 år ble det en "Kari Traa" lue av babyullrester som jeg hadde liggende. Det ble veldig nervepirrende på slutten om jeg hadde nok av det svarte, det gikk akkurat men jeg måtte sy den sammen med en annen farge.
Storebroren måtte også få en slik lue, og der også holdt det akkurat med bunnfargen, men fikk da sydd sammen lua før jeg gikk tom.


Det ble også en lue til en voksen bror. Waffle hat som jeg strikket av Dale Freestyle. Dette garnet hadde jeg også liggende, og jeg brukte litt over et nøste på lua.


Shalom var jo til meg selv, men den ble jo altfor stor. Men tror den passer til svigermor så dermed ble det en gave til henne!


Et par sokker til en mann med store bein! Thuja som jeg strikket av et nøste med 7 brødre, som jeg også hadde liggende. Sokkene er str ca 45.


Det ble også sokker til en mamma. Girlfriends choice har jeg hatt lyst til å strikke siden jeg så oppskriften, og Sandnes Perfect lå klart til dyst.


VM look alike lue og med en hals til en svigerinne! Begge deler strikket i Viking eco alpaca. Dette har jeg vært ute og kjøpt.

Et par votter til en svigerinne! Bittas mittens, strikket av to nøster Drops lima som jeg hadde liggende.Tre halstørkler til tre små jenter. Scallo-pie, alle sammen strikket av babyullrester.

Godt fornøyd med å ha fått tømt garnlageret litt, og det var jo litt stas å strikke sånne ting som er relativt raskt ferdig. Får liksom følelsen av å produsere noe! Men nå er det Paulie som må få litt omsorg igjen tror jeg. Det er et prosjekt som ikke er ferdig i en fei hvertfall.


7 kommentarer:

 1. Her var det jammen mange fine jule-gaver. Stas og gi bort hjemmelaga, og deilig når en får brukt litt fra garn-lageret!

  SvarSlett
 2. Så mange flotte presanger du har laget! Imponert. Ønsker deg en fortsatt god helg!

  SvarSlett
 3. Wow! Så flotte ting du har laget! Det blir mange fornøyde mottakere på julaften! Kjekt å kunne være litt kreativ når de kommer store uforutsette utgifter. Det koster likevel, men når man kan ta garn fra lager merkes det ikke på samme måten.
  Bra jobbet!

  SvarSlett
 4. Åååh, jeg falt for Abyssal jeg! Nydelig farge!

  Så flink du er som har strikket så mange fine julegaver! Heldige er de som får disse.

  SvarSlett
 5. Oj, skal si du har vært produktiv på julegavefronten. Så mye fint!! De vottene falt jeg hodestups for, nydelig!! Og det samme med Kari Traa luene, tror jammen jeg må teste ut den altså. Og så deilig å få brukt garn fra lager, da har man litt bedre samvittighet neste gang man er på garnshopping *fnis*

  SvarSlett
 6. Tusen takk for koselige kommentarer! Kjempekjekt å kunne bruke fra lageret, da er jo kostnaden tatt allerede og jeg for min del har endelig fått prøvd litt forskjellig garn jeg har kjøpt for å prøve.

  Må bare si, abyssal er nyyyydelig myk og god altså! Helt herlig å strikke og noe sånt skulle jeg likt å hatt rundt halsen også!

  SvarSlett
 7. Så mange flotte gaver du har laget! Kule fargekombinasjoner på Kari Traa-luene. Har du brukt enkel eller dobbel tråd, og hvilken pinne? :)

  SvarSlett