torsdag 2. desember 2010

Blå kjole

Da lillesøster var et faktum, så trakk en strikkende mamma konklusjoner. En av de var; Jeg må strikke en kjole til henne også! Jeg dro til garnlangeren min uten for mange idéer, for jeg hadde ikke funnet noe spesielt på nettet jeg var interessert i. Eneste jeg visste var at blått, det måtte det nok bli. Det begynte å bli nok lilla og rødt på pinnene, og lyserosa dukker jo opp men ikke på en kjole. Ikke enda hvertfall. Jeg tittet og tittet og satte langeren min i sving med å finne mønster. Så sto jeg til slutt med to stykker da. Samme som kjolen til storesøster, og en annen en i et hefte med mye annet fristende også. Jeg hadde garnalternativet i hylla til den ene, den andre var litt mer usikker. Så jeg tittet på knapper.

Og der!


Dette var de samme knappene som storesøster har på sin kjole, bare at disse var blå. Så da var avgjørelsen tatt! Jeg tok en reprise, bare en størrelse større så jeg er sikker på at kjolen passer når hun er 15 måneder og vi drar til fotografen. Siden storesøster hadde på sin da hun var der. Jeg gleder meg til å få de bildene ved siden av hverandre!

Knappestolpen bakOg et bilde av hele kjolen.
Den er strikket med dobbel tråd, Drops alpakka og Drops Cotton Viscose, etter oppskriften her. Jeg har brukt lang tid på å få den ferdig, men det hastet egentlig ikke før i mai heller. Men, nå er juleantrekket hennes klart. Litt stor men ikke verre enn at det går.


4 kommentarer:

 1. Fy flate. Skulle ønske du var min mamma og kunne strikke kjoler til meg og!!!!
  *Misunnelig*

  SvarSlett
 2. Veldig fint, skinnande garn!
  Og ja, tenk så flott det blir med dei to bileta ved siden av kvarandre! Yay!

  SvarSlett
 3. Den ble veldig fin :) Nydelig blåfarge!

  SvarSlett