søndag 23. mai 2010

En hage i startgropa

Jeg ønsker meg grønne fingre! Siden vi flyttet inn i nybygd i fjor må en hage etableres. Og helst litt mer enn bare ferdigplen synes jeg jo. Det er vel litt lurt å tenke seg om hva man vil ha og hvordan, siden delete-knappen i hagen er litt mer tungvint.

I en potte ved siden av inngangsdøra plantet jeg en thuja på sensommeren i fjor. Eviggrønn og enkelt vedligehold var tanken. Den døde jo da selvfølgelig i løpet av vinteren. Da våren kom var jeg så lei av å se på den at jeg plantet stemor i potta nesten så tidlig som mulig. Og jeg tror jeg bare skal beholde de i sommer jeg, synes de har blitt kjempefine i potta!Det ble litt stemor i noen potter på uteplassen bak også for å live opp litt, skal ikke se bort ifra at de også får bli værende. Noen jordbærplanter har vi også plantet, blir spennende å se om de overlever! Gressløken bor midlertidig i en potte...


Jeg har planer om et urtebed og gressløken skal få god plass her! Fortsatt litt usikker på hvordan jeg skal gjøre det, men i dag har vi spadd opp plenen hvertfall. Tror det er passe størrelse på bedet. Er redd det skal bli for lite og da. Vurderer nemlig å bygge opp litt med steiner rundt og fylle opp med jord, istede for å måtte grave nedover for å få plass til god voksejord. Da blir det i såfall ut og samle steiner også da.


I fjor var jeg passe utålmodig og det var tilbud... Vi venter fortsatt på skilleveggen mellom oss og naboen. På vår side har jeg store planer om at klematisen skal vokse oppover og være frodig og fin. Og så har jeg plantet litt løk imellom. Så ehm får vi bare håpe at det ikke plundrer til med skilleveggbyggingen... Hvis utbyggeren kommer og setter den opp snart burde det vel kanskje gå greit. Hvis ikke får vi regne med litt svinn, forhåpentligvis bare ved at den ikke vokser så godt i år. Men siden jeg var så utålmodig i fjor så ble det litt dårlig jord i bedet også. Det er mye grus i den. God drenering kanskje, men får se utover om jeg skifter ut litt jord eller legger på mer. Skillevegg først! Jeg må også finne ut av hvordan jeg skal gjøre det med kanten på bedet. Noen tips?


Og så, min store hagedrøm gjennom noen år nå. En rhododendron! Da Plantasjen hadde tilbud dro jeg med hele familien for å handle buske. De koster jo ikke så mye uansett da men lommeboka synes det er greit med litt tilbuder i år. Den har jeg plantet på den lille plenbiten vår foran huset og vil stå foran terrassen vi skal bygge foran inngangspartiet og fungere som velkomstkomité. Jeg gleder meg til å se den blomstre!

2 kommentarer:

  1. Så fint det blir!!! Rhododendroner er bare nyyyydelige. Jeg har to røde i hagen, men har veldig lyst på en rosa også :)

    "Lysten"

    SvarSlett
  2. Takk! Rød rhododendron tror jeg ikke jeg har sett, DET vil jeg ha! Den jeg har plantet nå er lilla, var den de hadde på tilbud. Den passet inn i forhold til solforhold så da ble det den. Ellers kunne jeg godt tenkt meg en hvit! Har altfor liten hage jeg! hehe

    SvarSlett