torsdag 23. desember 2010

To julegaver

Ja de kan jeg godt blogge før de er mottatt, for mottakerne vet ikke om bloggen min enda.

Først et skjerf til min mor. Sammensydd og "brettet" to ganger rundt halsen. Drops delight garn og oppskrift fra garnstudio.



Og så et skjerf til min svigerinne. Kan også brukes som sjal. Dette er også strikket i Drops delight og oppskriften er fra garnstudio.


Juletreet er pyntet, ribba ligger krydret og klar, julestemningen stiger så smått og jeg vil med dette ønske alle sammen en

Riktig God Jul!

mandag 20. desember 2010

Min første genser

Det er stadig muligheter for å prøve seg på noe nytt, og noen ganger skjer det av tilfeldigheter. Jeg fikk snusen i Lillestrøm sysenter og dro dit for å titte på utvalget. Garn og stoffer og alt mulig i mengder. Så jeg ble stående å se på knapper. Kjøpte med meg litt forskjellig, blant annet fire knapper med Minnie Mus på. Storesøster har litt dilla på Mikke og Minnie, så selvfølgelig måtte jeg ta med det. Rett hjem og søke på Ravelry etter noe jeg kunne lage. Lette primært etter en jakke, og følte meg riktig så avansert der jeg begrenset søket etter alder, raglan, top down osv. Fant da ingen jakke, men en genser med knapper på skuldrene. Oppskriften gikk bare opp til 18 måneder men det er da bare å tilpasse.

Dro ut for å finne rødt garn i passe tykkelse, det var litt verre. Ikke er jeg så dreven enda heller, så sånn underveis så jeg jo at jeg burde strikket på en halvpinne mindre. Men pyttsann. Ikke for det, på armene strikket jeg akkurat passe stramt. Halsen ble også så vid at knapper hadde vært unødvendig, men men. Genseren falt i smak og måtte bli med i senga første natta, så da er jeg fornøyd jeg. Nå er den i bruk hver dag når hun skal ut. Genseren ble strikket superraskt til å være meg, har tatt lenger tid å blogge den faktisk. Men det var et morsomt prosjekt, og jeg gleder meg litt til neste genser.



Et nærbilde av årsaken til prosjektet.





Og så har det kommet julegaver til meg i posten, fra meg selv. Nydelig rødfarget Bugga! som var for salg i begrenset opplag. Og "litt" Blackhill Højlandsuld som er billig nå i en introduksjonsperiode hvertfall. Der fikk jeg med en ekstra snurr på 100g, heldige meg!

lørdag 4. desember 2010

Fra stappa til fortsatt stappa og fra UFO til FO

Det er ikke så lenge siden jeg rydda i garnet mitt. Men fullt var det fortsatt og det var en del garn der jeg visste jeg aldri kom til å bruke til noe. Mye rester, men også noe med magebåndet fortsatt på. Et av nøstene er vel en 8-9 år gammelt. Jeg sorterte med hard hånd, men har fortsatt mye rester igjen.



En hel bærepose ble det! Som er levert til barnehagen til storesøster, så får de bruke det på den basen de synes er best.


I tillegg tok jeg tak i en over to år gammel UFO. Har vel ikke rørt den siden juli 2008. Det skulle opprinnelig bli et pinwheel teppe til den da ufødte storesøsteren, med grønn kant rundt(de kan sees i venstre hjørne på det øverste bildet). Men det gikk i stå, jeg var ikke fornøyd med garnet osv, så nå har jeg felt det av så er det et dukketeppe til storesøster istede. Og resten av garnet havnet oppi posen.




fredag 3. desember 2010

Traveling woman - Mitt første sjal

Det lå vel i kortene at jeg ikke klarte å la være å strikke noe av mitt oppnøstede Malabrigo sock. Bare jeg var ferdigstrikket på noe annet så kastet jeg meg over, og det tok ikke så lang tid heller. Selv om hver omgang etterhvert føltes som en evighet. Allikevel synes jeg det ble litt snaut, det går akkurat. Jeg har strikket en Traveling woman, og dette garnet er så utrolig deilig! Kjenner ikke at det er ull jeg har rundt halsen, bortsett fra at det varmer godt. Dette er ikke siste gangen jeg strikker sjal(skjerf) nei!

torsdag 2. desember 2010

Blå kjole

Da lillesøster var et faktum, så trakk en strikkende mamma konklusjoner. En av de var; Jeg må strikke en kjole til henne også! Jeg dro til garnlangeren min uten for mange idéer, for jeg hadde ikke funnet noe spesielt på nettet jeg var interessert i. Eneste jeg visste var at blått, det måtte det nok bli. Det begynte å bli nok lilla og rødt på pinnene, og lyserosa dukker jo opp men ikke på en kjole. Ikke enda hvertfall. Jeg tittet og tittet og satte langeren min i sving med å finne mønster. Så sto jeg til slutt med to stykker da. Samme som kjolen til storesøster, og en annen en i et hefte med mye annet fristende også. Jeg hadde garnalternativet i hylla til den ene, den andre var litt mer usikker. Så jeg tittet på knapper.

Og der!


Dette var de samme knappene som storesøster har på sin kjole, bare at disse var blå. Så da var avgjørelsen tatt! Jeg tok en reprise, bare en størrelse større så jeg er sikker på at kjolen passer når hun er 15 måneder og vi drar til fotografen. Siden storesøster hadde på sin da hun var der. Jeg gleder meg til å få de bildene ved siden av hverandre!

Knappestolpen bak



Og et bilde av hele kjolen.




Den er strikket med dobbel tråd, Drops alpakka og Drops Cotton Viscose, etter oppskriften her. Jeg har brukt lang tid på å få den ferdig, men det hastet egentlig ikke før i mai heller. Men, nå er juleantrekket hennes klart. Litt stor men ikke verre enn at det går.


onsdag 1. desember 2010

Jeg vant!

Par i stickor hadde for litt siden en give away, og jeg var en av to heldige vinnere! *danserlittegranne* Hun ga bort tre nøster Drops Delight og tre nøster Drops Fabel. Siden den andre vinneren ble trukket først lot jeg henne få velge garn, jeg var glad uansett jeg! Så en liten stund senere kom det pakke fra Sverige i postkassa mi. Jeg åpnet den i bilen, kunne jo ikke vente til vi kom hjem når posten kom når vi sto på tur ut! Og der var det fire nøster fabel! Og fem knapper! Da lurte jeg fælt om jeg husket så dårlig ja, men det gjorde jeg ikke. Så i tillegg til premien hun hadde annonsert på forhånd lå det ved et ekstra nøste og fem knapper.

Er det ikke fint?


Jeg har enda ikke helt funnet ut hva jeg skal strikke av dette. Jeg har et par idéer da, og jeg tenker på til meg selv faktisk.
Og nei, de så ikke rufsete ut da jeg fikk dem i posten. De er kvalitetssjekket av lillesøster opptil flere ganger!