fredag 28. mai 2010

Smårusk i toppen

Drops har hatt 30% på alt vintergarn i hele mai. Jeg har handlet litt til noe jeg vet jeg skal lage, men jeg har siden den handelen tenkt at jeg skulle da ha handlet mer når det er på tilbud! Bare at hva.... I dag var siste sjansen min, for i morgen har jeg ikke mulighet og på mandager har butikken "min" stengt. Så, bare for å ha gjort det så dro jeg dit med en intensjon om å handle garn til en mariusgenser! Ehe... Jeg som har kvekket om å ikke strikke mønster noen gang igjen. I butikken fant jeg ut at for å få kjøpe det heftet måtte jeg kjøpe minimum to garnnøster. Ergo tok jeg meg ut to i Sandnes alpakka til en lue. Et lilla og et grønt, blir spennede å se hvordan lua blir med de to. Så kunne jeg smyge over til dropshyllene. Plukket på grønt og lilla der også for det hadde jeg sett for meg på forhånd. Så så jeg en rosa jeg ikke hadde sett før(eller brydd meg om), og en annen veldig lys rosa jeg hvertfall ikke hadde sett før for den er ny. Så her skal det strikkes en rosa mariusgenser, i str 4 år. Har et par prosjekter liggende så greit å ha litt tid på meg... Oppskriften var ikke for 3 år så. Og så snappa jeg til meg et nøste i fabel til mest sannsynlig sokker.
Det var vesentlig prisforskjell på alpakkanøstene da, drops på tilbud til 24,50 mot sandnes til 45. Blir en billig genser i garnkostnader hvertfall!

Mei tai!

For noen dager siden avtalte jeg å kjøpe en brukt mei tai, og hver dag siden har jeg nærmest løpt ut i postkassa før postmannen har fått kommet seg av innkjørselen vår. Da det smalt i postkasselokket i dag så tenkte jeg at NÅ da! Oh lykke da jeg så en pakke oppi der!Var veldig spent på å se den live, dessuten veldig veldig spent på hvordan den var å knyte på. Kaffen min fikk vente rett og slett, her skulle det testes!
Mei taien har forresten to ansikter, det var den ene siden jeg falt for. Kanskje den andre siden er macho nok for samboeren min? hihi

Et bilde av første "prøveturen"!











torsdag 27. mai 2010

Urtebedlaging del 2

Da har vi endelig fått kjøpt litt mer jord. 50 liter gjorde susen det! Gressløken har fått et nytt hjem, jeg strødde litt gressløkfrø rundt også. Veldig glad i eggerøre med gressløk han samboeren min! Og så har jeg sådd oregano og bladpersille. Får håpe det kommer opp noe mer enn bare ugress nå da! Har også en pose med basilikumfrø, men de skal jo forkultiveres. Kjente jeg ble veldig glad for det. Dessuten er de visst litt sarte for lave temperaturer, så at de selger noe sånt i Norge da.... Har og noen brekkbønneerter liggende i bløt, det blir hvertfall spennende å se om jeg får til!






Og til slutt, et lite kveldsknips ifra blomsterbedet mitt!


Strikkeblogger...

...er farlige! For begynner jeg først å titte og lese så kan jeg bli sittende og se og drømme. Og glemmer helt av mitt eget strikketøy og kommer ingen vei på det. Hvilket igjen fører til frustrasjon for når skal jeg da få tid til å strikke noe av det jeg får lyst til etter å ha lest andres blogger?

Konklusjonen må bli; enten slutte å lese blogger eller begynne å strikke før jeg leser dem slik at jeg klarer å strikke og lese samtidig!

tirsdag 25. mai 2010

Dukketeppe

Da er faktisk dukketeppet ferdig! Det gikk raskt, men så har det blitt en del liggende amming i det siste også da så da har jeg fått heklet litt. Håper storesøster liker det! Hun var senest ista oppi vogna til lillesøster og hentet et teppe derifra som hun prøvde å pakke rundt en dukke, så potensialet er der! Har satt klart en dukke i dukkebilstolen med teppet over sånn som vi legger teppet over lillesøster så hun får se i morgen tidlig.

Urtebedlaging

Det går smått fremover med urtebedet mitt. I går var vi et par turer og plukket stein i grøftekanten og la opp. Usikker på om det skal bygges høyere eller ikke, og er også usikker på om det holder å bare legge de oppå hverandre slik. Jeg har nettopp vært ute og lagt på den jorda jeg hadde, må nok ha en sekk eller to til oppå her. Men sekker med jord er ikke det enkleste å handle med liten baby på slep!

Gøy er det uansett!


søndag 23. mai 2010

En hage i startgropa

Jeg ønsker meg grønne fingre! Siden vi flyttet inn i nybygd i fjor må en hage etableres. Og helst litt mer enn bare ferdigplen synes jeg jo. Det er vel litt lurt å tenke seg om hva man vil ha og hvordan, siden delete-knappen i hagen er litt mer tungvint.

I en potte ved siden av inngangsdøra plantet jeg en thuja på sensommeren i fjor. Eviggrønn og enkelt vedligehold var tanken. Den døde jo da selvfølgelig i løpet av vinteren. Da våren kom var jeg så lei av å se på den at jeg plantet stemor i potta nesten så tidlig som mulig. Og jeg tror jeg bare skal beholde de i sommer jeg, synes de har blitt kjempefine i potta!



Det ble litt stemor i noen potter på uteplassen bak også for å live opp litt, skal ikke se bort ifra at de også får bli værende. Noen jordbærplanter har vi også plantet, blir spennende å se om de overlever! Gressløken bor midlertidig i en potte...


Jeg har planer om et urtebed og gressløken skal få god plass her! Fortsatt litt usikker på hvordan jeg skal gjøre det, men i dag har vi spadd opp plenen hvertfall. Tror det er passe størrelse på bedet. Er redd det skal bli for lite og da. Vurderer nemlig å bygge opp litt med steiner rundt og fylle opp med jord, istede for å måtte grave nedover for å få plass til god voksejord. Da blir det i såfall ut og samle steiner også da.


I fjor var jeg passe utålmodig og det var tilbud... Vi venter fortsatt på skilleveggen mellom oss og naboen. På vår side har jeg store planer om at klematisen skal vokse oppover og være frodig og fin. Og så har jeg plantet litt løk imellom. Så ehm får vi bare håpe at det ikke plundrer til med skilleveggbyggingen... Hvis utbyggeren kommer og setter den opp snart burde det vel kanskje gå greit. Hvis ikke får vi regne med litt svinn, forhåpentligvis bare ved at den ikke vokser så godt i år. Men siden jeg var så utålmodig i fjor så ble det litt dårlig jord i bedet også. Det er mye grus i den. God drenering kanskje, men får se utover om jeg skifter ut litt jord eller legger på mer. Skillevegg først! Jeg må også finne ut av hvordan jeg skal gjøre det med kanten på bedet. Noen tips?


Og så, min store hagedrøm gjennom noen år nå. En rhododendron! Da Plantasjen hadde tilbud dro jeg med hele familien for å handle buske. De koster jo ikke så mye uansett da men lommeboka synes det er greit med litt tilbuder i år. Den har jeg plantet på den lille plenbiten vår foran huset og vil stå foran terrassen vi skal bygge foran inngangspartiet og fungere som velkomstkomité. Jeg gleder meg til å se den blomstre!





lørdag 22. mai 2010

Prosjekter nå for tida

Jeg har aldri ro på meg lenger, jeg tenker stadig på neste ting jeg skal lage! Og jeg har garn til flere prosjekter liggende nå. Garnkurven min er ikke stor nok! Nå om dagen har jeg tre ting på gang. En jakke til storesøster fra garnstudio selvfølgelig.



Og et mykt og godt teppe til en liten gutt som vil bli født på sensommeren. Da jeg strikket det første av den typen kunne jeg ikke fatte og begripe at jeg skulle orke å fullføre det engang, og nå er jeg igang med det femte.


Og så var jeg så heldig å motta en pakke med forskjellig "restegarn" for en liten stund siden! Jeg tenkte før jeg fikk den at sokker til storesøster ville være kjekt, men det viste seg at garnet er for tykt til det. Så i dag har jeg startet å hekle ruter til et dukketeppe til storesøster. Hun er så opptatt av dukkene sine og vil veldig gjerne gjøre som jeg gjør med lillesøster. Da kan det jo tenkes det er stas med et dukketeppe! Det er friske og fine farger, her er et bilde av starten på prosjektet!

Fotosession av ting jeg har laget

Det første teppet jeg strikket, som satte igang strikkedilla.





Disse teppene er helt nydelige å bruke! Supermyke, varme og luftige.





Disse buksene digger jeg!







Og så synes jeg igrunnen tubesokker er en genial oppfinnelse siden de ikke begrenses av hel.




Et teppe jeg strikket i gave, samme som det grønnstripete men mye lettere å strikke ensfarget.




En dress jeg er veldig fornøyd med, lett å kle av og på små babyer. Begge mine reiste hjem fra sykehuset i kudressen.





Jeg ble tante til tvillinger i fjor, de måtte jo få noe de også!





Sett jeg strikket før eldste ble født.





Blånisselue til eldste tanteungen da Jul i Blåfjell gikk sist.





Kjole til storesøster.




Poncho, veldig søt og gøy å strikke, men ikke mye brukt.




Jakke til lillesøster.





Heklet blekksprut til lillesøster.




Tovede sitteunderlag.




Veske.





Strikket og tovet julestrømpe!



Lue til meg selv faktisk!




Strikket elefant, inspirert herifra!





Votter til lillesøster.





Tøfler til niesene.




Body til lillesøster.




Heklet teppe til lillesøster.





Votter til storesøster til neste vinter.





Dette er mesteparten av hva jeg har strikket og heklet i min drøyt to år lange karriere. Favorittgarnet mitt er alpakka, og jeg handler for det meste i denne butikken. Og flesteparten av oppskriftene jeg har brukt har jeg funnet på garnstudio.no.